Blog vol verhalen

fabels, beschouwingen en korte verhalen

Blog vol verhalen

Fabels, beschouwingen en korte verhalen

Welkom op mijn blog vol verhalen waar ik beschouwingen over levensthema’ s plaats en beestachtig fabuleer over mensenmanieren.

Verder verhaal ik over mijn ontmoetingen met zielen der aarde; samen blikken we terug op hun geleefde levens. Nu en dan houd ik ze een spiegel voor, andere keren laten zij mij in de spiegel kijken.

Welkom op mijn blog vol verhalen waar ik beschouwingen over levensthema’ s plaats en beestachtig fabuleer over mensenmanieren.

Verder verhaal ik over mijn ontmoetingen met zielen der aarde; samen blikken we terug op hun geleefde levens. Nu en dan houd ik ze een spiegel voor, andere keren laten zij mij in de spiegel kijken.

De wrok van Paula

Regelmatig verscheen Paula aan het graf van haar broer. Aanvankelijk dacht ik dat ze hem een zielengroet wilde brengen, maar na het bestuderen van haar lichaamstaal begreep ik dat ze andere bedoelingen had.

Vanochtend zag ik haar opnieuw staan, handen in de zij en de voeten op heupbreedte neergezet. Ze droeg zwarte veterlaarsjes waarvan de hakken waren afgesleten, bijna tot op de zolen. Het blond-grijze haar oogde viltig. De tot boven de enkels vallende bruine jurk met vale plekken ter hoogte van haar schoot en rond de ellebogen, bevestigde het beeld dat ik van haar had; dit was een vrouw die bij leven stevig had moeten aanpoten. Ik liep naar haar toe. ‘Goedemorgen.’

Zonder opkijken riep ze: ‘Zo! Ben je daar eindelijk?’

Lees verder
wrok van Paula | kort verhaal \ niet van deze wereld

De wrok van Paula

Regelmatig verscheen Paula aan het graf van haar broer. Aanvankelijk dacht ik dat ze hem een zielengroet wilde brengen, maar na het bestuderen van haar lichaamstaal begreep ik dat ze andere bedoelingen had.

Vanochtend zag ik haar opnieuw staan, handen in de zij en de voeten op heupbreedte neergezet. Ze droeg zwarte veterlaarsjes waarvan de hakken waren afgesleten, bijna tot op de zolen. Het blond-grijze haar oogde viltig. De tot boven de enkels vallende bruine jurk met vale plekken ter hoogte van haar schoot en rond de ellenbogen, bevestigde het beeld dat ik van haar had, dit was een vrouw die bij leven stevig had moeten aanpoten. Ik liep naar haar toe. ‘Goedemorgen.’

Zonder opkijken riep ze: ‘Zo! Ben je daar eindelijk?’

Lees verder
wrok van Paula | kort verhaal \ niet van deze wereld

De wrok van Paula

Regelmatig verscheen Paula aan het graf van haar broer. Aanvankelijk dacht ik dat ze hem een zielengroet wilde brengen, maar na het bestuderen van haar lichaamstaal begreep ik dat ze andere bedoelingen had.

Vanochtend zag ik haar opnieuw staan, handen in de zij en de voeten op heupbreedte neergezet. Ze droeg zwarte veterlaarsjes waarvan de hakken waren afgesleten, bijna tot op de zolen. Het blond-grijze haar oogde viltig. De tot boven de enkels vallende bruine jurk met vale plekken ter hoogte van haar schoot en rond de ellebogen, bevestigde het beeld dat ik van haar had; dit was een vrouw die bij leven stevig had moeten aanpoten. Ik liep naar haar toe. ‘Goedemorgen.’

Zonder opkijken riep ze: ‘Zo! Ben je daar eindelijk?’

Lees verder
wrok van Paula | kort verhaal \ niet van deze wereld

Sprankelt hoop, sprankelt leven…

Hartje winter is vervuld van sneeuwpret

beschouwd, gefabuleerd en verteld

Algemene Begraafplaats Maastricht \ Niet van deze wereld
Niet van deze Wereld Dyamos
Niet van deze Wereld | Quote

beschouwingen

fabels

korte verhalen

dyamos

beschouwd, gefabuleerd en verteld
BESCHOUWINGEN
Algemene Begraafplaats Maastricht \ Niet van deze wereld
FABELS
Niet van deze Wereld Dyamos
KORTE VERHALEN
Niet van deze Wereld | Quote
DYAMOS

beschouwd, gefabuleerd en verteld

beschouwingen

Algemene Begraafplaats Maastricht \ Niet van deze wereld

fabels

Niet van deze Wereld Dyamos

korte verhalen

Niet van deze Wereld | Quote

dyamos