Wanneer de zon vurige taal spreekt, is het misschien raadzaam om te luisteren naar wat ze te vertellen heeft. Wellicht is ze zo heetgebakerd om de mens duidelijk te maken dat het niet goed is om alsmaar door te hollen, om meer te overzien dan de takenlijst die ligt opgeslagen in de agenda. Misschien jaagt ze het kwik in de thermometer op als nimmer tevoren om de ongedurigheid te stillen van hen die krampachtig pogen omstandigheden die zich niet laten beïnvloeden toch naar hun hand te zetten.

Daarom laat ik u zijn mensen, ik laat u zijn met het weer dat is.

Met een door zon overgoten groet,

 

Dyamos

 

Terug naar homepage

5 thoughts on “De taal van de zon”

 1. Dyamos, de zon is als een wispelturige vrouw. Soms heeft ze een slechte dag en laat ze zich niet zien. Op andere dagen heeft ze wat opstartperikelen. Dan weer is ze met aangename warmte aanwezig. Nu is het alsof ze overdressed verschijnt op een feestje waar ze te lang blijft hangen.

  1. Oh Andrea, wat een geweldige omschrijving van de zon. Zo had ik het nog niet bezien. Uw woorden toveren een glimlach op mijn gezicht.

   Met groeten,

   Dyamos

 2. Geweldig. Wat een inzicht heeft Dyamos,

  Niets gebeurt zonder reden. De zon schijnt omdat ze schijnt. De aarde draait omdat hij draait, zoals ook de maan dat doet. De maan schijnt niet, maar toont ons de schaduwzijde van ons bestaan. Alles raakt oververhit, de economie, de huizenmarkt, het asfalt op de wegen, de stenen en betonnen bebouwingen, de heide en de akkers. Maar ook de mens is oververhit geraakt. Wij razen onverminderd voort naar onbekende bestemmingen, ondanks alle waarschuwingen. Die slaan we in de wind, zelfs als er geen zuchtje is te bespeuren.
  Is het dan vreemd dat wij te maken hebben met oververhitte klimaatomstandigheden?

  1. Beste Jacques,
   Wat fijn dat u uw commentaren op deze pagina achterlaat. De mens wil horen, noch voelen, maar u weet net zo goed als ik, dat het in het leven zo niet werkt. De maan, aarde alsook de zon, kunnen vergevingsgezind zijn, totdat ook hun maat vol is. Dan zullen zij van zich laten horen op een wijze waar een mens met zijn verstand niet bij kan, want zie, uiteindelijk is het laatste woord aan hen en niet aan de mens.

   Met hartelijke groeten,

   Dyamos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.