Een nieuw jaar binnenvallen zonder terugblik op het oude? Dyamos doet dit nu voor het eerst. Over 2021 is namelijk alles al gezegd en geschreven. Het tumultueuze jaar heeft geleid tot een beslissing over Niet van deze Wereld.

Een nieuw jaar

Categorie:

Dyamos

Datum:

2 januari 2022

Een nieuw jaar

Categorie:

Dyamos

Datum:

2 januari 2022

Een nieuw jaar

Categorie:

Dyamos

Datum:

2 januari 2022

Een jaar zonder terugblik

Normaliter meld ik me aan het einde van een jaar met een teruglik, doch ditmaal heb ik de herinneringen niet vastgelegd. Het jaar 2021 was namelijk te veel als u mij vraagt. Bovendien, alles is al geschreven, gezegd en geroepen. Zo vaak en zo luid dat mijn inspiratie overschreeuwd werd, ik wist mijn creatieve bron geeneens meer aan te boren.
Mijn schrijfkompaan botste tegen eenzelfde blokkade op, haar creatieve geest werd door de hoeveelheid gebeurtenissen en meningen heen en weer geslingerd; naar wie te luisteren, wat te doen? Voor even wist ze niet meer hoe te verhalen. Het is om die reden dat we kozen om te zwijgen.

Uit de stilte die volgde, rees de vraag of het tumultueuze internet wel de juiste plek was om onze verhalen achter te laten. Misschien moesten we onze aandacht verleggen naar een ander project, weg van alle rumoer. Met het toelaten van die gedachten raakten we allebei enthousiast. Tijdens brainstormen kwamen allerlei ideeën aanwaaien, enkele bleken de moeite van uitwerken waard. Aha! Hier wilden we mee aan de slag.

Niet van deze Wereld

Komen er dan geen verhalen meer op Niet van deze Wereld? Welzeker beste lezer, zo wacht u een mooi verhaal over een hardwerkende kastelein en een uiteenzetting over de zin of onzin van getouwtrek aan het gelijk. Maar het is de regelmaat die dit jaar wordt losgelaten. We hangen de geldende marketingregels voor een blog-site aan de wilgen en laten ons meevoeren door creatieve stromen zoals ze zich aandienen. Wat daaruit voortvloeit is ook voor ons een verrassing, maar zegt u zelf, wie wil er nou niet verrast worden?

Lieve mensen, rest mij, mede namens mijn schrijfkompaan, u allen een vredig nieuwjaar toe te wensen, want zie, dat is toch wat aan de basis van geluk en een goede gezondheid staat, VREDE. Het zij u van harte gegund.

Met kalme groet,

Dyamos…✍🏼

Niet van deze Wereld | Quote

Categorieën

Niet van deze Wereld | verhalenblog | Dyamos

Archieven

Laat het hart vredig spreken…