De menselijke gewoonte om te genieten bevalt Dyamos wel. Hij heeft zich aangepast aan de gewoonte om achterover te leunen en het nietsdoen te genieten. Hij neemt u mee om vervolgens over te gaan tot de luie orde van de dag.

GENIETEN

GENIETEN

Een croissantje, een vers gezet kopje koffie. Veel meer is er niet nodig om van het (na)leven te kunnen genieten, nietwaar?

Niet van deze Wereld | Handgeschreven brief

KOFFIE GENIETEN

Ik kan zo van genieten van mijn kopje koffie in het ochtendgloren. De geur die vrijkomt bij het handmatig vermalen van de bonen, doet mij snakken naar het eerste slokje. Ik moet even geduld betrachten, in het espresso-potje staat de koffie nog te pruttelen. Verder heb ik bij het Universum twee croissantjes besteld. Ze zijn goudbruin gebakken en nog heerlijk warm. Ik heb de gewoonte om ze voor het toehappen in een marmelade van abrikozen te soppen. Beetje zondigen, nu en dan moet dat kunnen. Oh…hemels mensen, de versheid kraakt tussen mijn tanden. Overigens, knappe eter die croissantjes zonder kruimelen weet te verorberen, mij lukt dat niet. Wat deert het, ik doe er Koosje de Mees een groot genoegen mee.

HANGMATHANGEN

HANGMATHANGEN

Zojuist heb ik de regen uitgezet, het zonnetje aangeklikt en zo’n hangmat uitgeprobeerd. Wat een geestige belevenis is dat, door al dat deinen kon ik amper rechtop blijven zitten. Maar, eenmaal onderuit met de voeten overeen geslagen, is het goed vertoeven. Aan het einde van de middag mag de wind mij opnieuw lichtjes schommelen. Glaasje rode wijn erbij, plankje met Franse kaas, wat stokbrood en een goed boek. Meer is niet nodig. Ach, dat is waar ook, u had van mij natuurlijk een vertelling verwacht. Excuseer. Ik dacht, laat ik ook ’s een paar daagjes vakantie genieten.

Dyamos

GERELATEERD

GERELATEERD

Recente Berichten