Ik ga een brief schrijven, met de hand uiteraard. Speciaal voor die gelegenheid heb ik een grote schrijftafel neergezet. Het houten blad is rond afgewerkt en leunt op dikke poten. Ik zit in het voorportiek van de Gotische kapel, opdat het perkament niet natregent. Met een vingerknip tover ik mijn langwerpige kistje tevoorschijn en rol het lederen lint af. Voorzichtig open ik het deksel. Mijn schrijfveer, een van de weinige tastbare herinneringen die ik uit mijn wereld heb kunnen meenemen.

Bewuste woorden

Mijn gedachten gaan uit naar degene die naar mijn verhalen luistert. Met de handgeschreven brief, die ik vanmiddag door een uil laat bezorgen, wil ik haar laten zien dat ik tijd voor haar vrijmaak. Want dat is wat de handgeschreven brief zegt: “Ik heb aandacht en wil me graag moeite getroosten omdat ik onze vriendschap koester.” Aan handgeschreven zinnen is zorg besteed, ze zijn vaak gemeender dan de berichtjes die met de snelheid van een bliksemschicht over het internet vliegen. Die hebben zo weinig lading, alsof het intikken wordt afgeraffeld. Ik hou er niet van. Liever kies ik mijn woorden bewust.

De ontvanger is altijd verheugd, weet ik. Omdat de surprise in de brievenbus vastgepakt kan worden. Eerst wordt de envelop bekeken. De eigen naam in schoonschrift of door hanenpoten geschreven, doet verwonderen. Snel wordt er op de achterkant gelezen, wie is de afzender? Met brede grijns zoekt naar een briefopener zoeken. De ontvanger gaat er even voor gaan zitten. Of er gelachen of gehuild wordt, hangt natuurlijk van de inhoud af. Maar feit is dat in een brief van menselijke hand emoties tussen de regels kruipen die rechtstreeks uit het hart komen.

Persoonlijk

In december wil ik mijn schrijfkompaan uitnodigen om samen het oude jaar vaarwel te zeggen. Ik zorg voor een drankje en haar wil ik vragen om wafels en oliebollen mee te brengen. Ik heb van die lekkernijen gehoord, maar nog nooit van geproefd. Wat ik verder neerschrijf, kan ik u natuurlijk niet vertellen. De handgeschreven hartgeschreven woorden zijn persoonlijk.

Mocht u zich geïnspireerd voelen om dat gevoel terug te roepen uit het verleden, aarzel dan niet. Gun uzelf en de ontvanger een genoegen, neem de pen ter hand en schrijf met liefde.

 

Met hartelijke groeten,

 

Dyamos

 

http://Terug naar homepage

 

2 thoughts on “Handgeschreven, hartgeschreven”

  1. Een hartelijk goedemorgen,

   Ik hoop het toch zeker, Andrea. Ik kijk er in ieder geval naar uit. Ik heb mijn schrijfkompaan in december uitgenodigd voor een oudejaarstreffen. Ik wil tevens van de gelegenheid gebruik maken om de intenties voor het komende jaar uit te spreken. Fijn dat u van zinnen bent mijn verhalen en beschouwingen te blijven volgen.

   Met hartelijke groet,

   Dyamos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.