De romantiek overvalt Dyamos als hij terugdenkt aan tijden van weleer; aan zijn gemalin met wie hij opgetogen naar de markt trok om haar te verwennen met stoffen. Voor zijn grote liefde plukt hij de sterren uit de hemel.

ROMANTIEK

ROMANTIEK

Ze liep naast me, haar arm in de mijne gestoken. Tussen het volk en de marktkramen door, baande ik de weg voor haar voeten vrij in de richting van het marktwijf dat handgeweven stoffen verkocht.

NvdW | Dyamos | Over Romantiek

ROMANTIEK

De liefde van mijn leven was een appetijtelijk mokkel. Met een op en top vrouwelijke uitstraling. Met rondingen waaraan menig voorbijganger zich vergaapte toen ze op een middag heupwiegend over de kasseien flaneerde richting stadskwartier. Ze liep naast me, haar arm stevig in de mijne gestoken. Tussen het vele volk en de kramen door, baande ik de weg voor haar voeten vrij naar het marktwijf dat handgeweven stoffen verkocht. Ik schiep ruimte, zodat ze in alle rust kon uitzoeken wat ze graag wilde hebben.

Op weg terug naar huis plukte ik een roos en stak het steeltje tussen mijn tanden. Narrig dartelde ik om mijn echtgenote heen, knijpend in haar derrière, snuivend aan de vleselijke boezem, totdat de tranen over haar wangen rolden van het lachen. Omdat het begon te regenen, bood ik mijn mantel aan en stond de hoed af. Nog eerder dan zij was ik bij de deur om na een galante buiging, de deur voor haar open te houden.

ROMANTIEK BESCHOUWD

ROMANTIEK BESCHOUWD

Eenmaal binnen schonk ik de wijn in en stak een aantal kaarsen aan. Zij diende een maaltijd op, zo smaakvol en rijkelijk dat ik me aan een koningstafel waande. Tijdens het diner hadden we een uitvoerig gesprek. Zij sprak over hetgeen haar bezig hield, ik luisterde met aandacht. Daarop vertelde ik over de kwesties die mij zorgen baarden. Zij gaf me goede raad.

Na een toespijs van gebakken pruimen en geklopte room, ging ze op een stoel staan en zong een lied. Vals, gelijk een krijsende papegaai. Veel te hard ook. Maar ik speelde dat ik voor de abominabele uitvoering drie sterren over had en plukte ze uit de hemel. Daarna dansten we totdat onze voeten zeer deden. Uiteindelijk raakten we verstrikt in een hartstochtelijk liefdesspel bij het haardvuur.

Romantiek heren, duidt op een dromerige gemoedstoestand. Een gevoel dat tot de verbeelding spreekt en kan worden aangewakkerd door een bepaald persoon exclusieve aandacht te schenken. Het behelst een stemming van geestverwanten die op emotioneel gebied of op erotisch vlak iets met elkander uit te spelen hebben. Romantiek en erotiek mijne heren, gaan samen. Zoals een strijkstok en een viool. Als de vlinders weg gefladderd zijn en jengelend kroost de schone regelmatig tijdens haar slaap stoort, is het zaak de juiste snaren te raken om nog mooie muziek te kunnen maken. Wie de taal der vrouwen spreekt weet dat de volgorde van cruciaal belang is. Vooreerst de romantiek, dan de erotiek. Het is een reis om van te genieten. Spannend in den beginne, onderweg avontuurlijk en aan het end gelukkig.

Laat ik het anders neerschrijven. Weeg het belang van volgorde als bij het brengen van een goeie anekdote. Immers….Als de clou al wordt gespuid voordat het hele verhaal verteld is…. Wat valt er dan nog te lachen?


Dyamos

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten

Gerelateerde berichten